Korenmolen Drachten - Gezocht - Woningoverval Drachten (Update na uitzending Opsporing Verzocht)

Korenmolen Drachten - Gezocht - Woningoverval Drachten (Update na uitzending Opsporing Verzocht)

Op maandag 21 oktober rond 21:00 uur wordt een 93-jarige vrouw in haar huis overvallen. De overvallers hebben een geldkistje met daarin brieven van haar man en een aantal Nederlandse munten van waarde meegenomen

(Originele bericht oktober 2019)
Op maandag 21 oktober rond 21:00 uur wordt een 93-jarige vrouw in haar huis overvallen. Omdat ze even wat rommel in de vuilnisbak wil buiten wil gooien, heeft ze de deur vast van het slot gehaald. Als ze nog even kort wegloopt bij de voordeur, glippen 2 jonge mannen haar huis binnen. Het slachtoffer ziet ze de trap oplopen.

Als ze haar in de gaten krijgen loopt 1 van hen op haar af en doet zijn handen voor haar ogen en mond. De jongens willen geld.

De andere jongen doorzoekt het huis. Ze vinden uiteindelijk een geldkistje met daarin brieven van haar man en een aantal Nederlandse munten van waarde. Dit geldkistje nemen de mannen mee. Voordat ze vertrekken halen ze in de meterkast nog de stroom van de woning. Eenmaal buiten worden de jongens opgepikt door 2 scooters. In totaal is de politie dus op zoek naar vier daders.


Dinsdag 7 april 2020 heeft opsporing verzocht aandacht besteed aan de woningoverval op een 93-jarige mevrouw in Drachten. Op Maandagavond 21 oktober werd zij door twee mannen overvallen en beroofd van kostbare spullen. Daarbij hebben ze de vrouw zelfs mishandeld. Door DNA onderzoek kon één van de overvallers opgepakt worden. De andere overvaller wordt nog steeds gezocht door de politie. Mogelijk hebben de daders hulp gehad van twee handlangers. Getuigen hebben vier jongemannen gezien die een tijd lang hebben rondgehangen in de buurt van de woning, de Korenmolen. Ze reden daar op twee scooters heen en weer. Eén van die scooters is mogelijk een Piaggio Vespa Sprint. De overvallers hebben niet alleen kostbare spullen meegenomen, maar zelfs uiterst dierbare brieven die ze ooit  van haar inmidels overleden echtgenoot heeft gekregen.

 

Help ons deze laffe overval op te lossen. Kijk  via de link de beelden terug om te zien of je de daders herkent. Als je iets weet of iets vermoedt, meld het dan bij ons via 0800-6070


2019280633
Mon Oct 21 21:00:00 CEST 2019
Korenmolen Drachten

gezocht