Vlaardingen - Gezocht - Twee overvallen in winkelcentrum De Loper: wie herkent de daders?

Vermoedelijk dezelfde dader heeft in drie dagen tijd twee supermarkten in Vlaardingen overvallen. Hij bracht eerst een ‘bezoekje’ aan de Jumbo, om vervolgens drie dagen later te verschijnen bij de Albert Heijn. Beide winkels zijn gevestigd in het winkelcentrum De Loper in Vlaardingen. Waar de dader bij de eerste overval alleen handelt, werkt hij bij de tweede overval samen met een handlanger. Wie herkent deze overvallers?

De eerste overval is op vrijdagavond 20 maart rond 20:30 uur bij de Jumbo, en wordt dus door één dader gepleegd. Volkomen rustig staat hij plotseling achter de toonbank van het bloemenwinkeltje. Hij dwingt de caissière, door te dreigen met een revolver, om de kassalade te openen. Voordat hij ervandoor gaat, eist hij ook nog het geld uit een tweede kassa.

Vermoedelijk dezelfde overvaller verschijnt drie dagen later, op maandagavond 23 maart, bij de Albert Heijn in hetzelfde winkelcentrum. Dit keer heeft hij gezelschap van een handlanger. Op de beelden is te zien dat hij dezelfde revolver gebruikt om druk uit te oefenen op het personeel.

Signalement

De verdachte die mogelijk alletwee de overvallen pleegde, droeg in beide gevallen een trainingsjack van het merk Emporio Armani. Hij sprak accentloos  Nederlands, had een getinte huidskleur en oogde jong. 

De tweede dader was lichtgetint. Hij droeg ook een opvallende jas waarover het team graag meer informatie ontvangt.


Heeft u informatie?

Weet u wie deze daders zijn? Bel dan met de Opsporingstiplijn 0800-6070. Of meld uw informatie anoniem via M op 0800-7000. Het onderstaande tipformulier invullen kan ook. 

 


Fri Mar 20 20:30:00 CET 2020
Vlaardingen

gezocht