Ruinerwold: vader en zijn kinderen leven jaren in totale afzondering

Ruinerwold - In een kelder in een boerderij aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold zijn een vader en vijf kinderen aangetroffen. Dit meldt RTV Drenthe.

 Een 25 jarige man, een van de kinderen, zou zich maandagavond verward gemeld hebbe bij een café in Ruinerwold, vervolgens werd de politie gewaarschuwd. De politie vond de vader en de andere vijf kinderen, leeftijden tussen de 16 en 25 jaar. Het gezin woonde al enkele jaren in een ruimte in de boerderij.

 Het gezin leefde compleet afgesloten van de buitenwereld en waren zelfvoorzienend. Zij hadden een aantal dieren en een groentetuin en hielden zich zo in leven De politie heeft gisteravond en vandaag onderzoek gedaan op het terrein en in de boerderij. Het onderzoek is dan ook in volle gang.

Politiebericht van 15 oktober.

Ruinerwold - In de media wordt veel gespeculeerd over wat er precies is gebeurd aan de Buitenhuizerweg in Ruinerwold.

Een jongeman heeft zich bij ons gemeld omdat hij zich zorgen maakte over de leefomstandigheden van zijn familie. Daarom zijn wij naar dit adres gegaan. Daar troffen we 6 mensen aan in een af te sluiten kleine ruimte in de woning, niet zijnde een kelder. Het is onduidelijk of zij daar vrijwillig verbleven. Deze mensen verblijven mogelijk sinds 2010 op het terrein.

 Aanhouding

Naar aanleiding van deze melding zijn wij naar de woning toegegaan. De huurder van het pand wilde niet meewerken aan ons onderzoek. Hierop is hij aangehouden. Het betreft een 58-jarige man. Zijn rol moet nog worden onderzocht. We weten nog niet wat de relatie met de overige personen is. Dit maakt deel uit van ons onderzoek. Hij is ingesloten voor verhoor en zit nog vast.

Familie

Zoals het nu lijkt, staan de 6 aangetroffen personen niet ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. Zij hebben zelf aangegeven meerderjarig te zijn. Dit wordt uiteraard verder onderzocht. Naar hun zeggen zijn zij een gezin, een vader met vijf van zijn kinderen. Zij zijn onderzocht door een arts. We hebben uiteraard zorg en aandacht voor het gezin.

Onderzoek

We begrijpen dat iedereen nog veel vragen heeft. Die hebben wij ook. Daarom willen we ons onderzoek gedegen en zorgvuldig doen. Dat betekent dat we misschien niet direct overal antwoord op kunnen geven. Simpelweg omdat we soms nog geen antwoorden hebben. Of die niet kunnen delen. We hebben een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Rechercheurs doen onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar mogelijke strafbare feiten.

Foto's © NuDrenthe.nl.