Herkenbosch - Gezocht - Wie overviel een woning in Herkenbosch?

De recherche onderzoekt de woningoverval en riep dinsdagavond ook via Opsporing Verzocht burgers die meer informatie hebben op om zich te melden. De herhaling is woensdag rond 11.40 uur op NPO 2. Mogelijk zijn er mensen die iets opvallends hebben gezien voorafgaand aan, tijdens of na de overval aan de Stationsweg.

Woningoverval
Het is vrijdagavond 30 augustus rond 20.00 uur als een bewoonster aan de Stationweg in haar tuin wordt overvallen door drie onbekenden mannen. Ze dwingen haar het huis in te gaan en sluiten haar op in een kast. De bewoonster raakte hierbij lichtgewond en heeft vervolgens urenlang opgesloten gezeten in een kast, totdat ze op zondagochtend rond 09.00 uur wordt bevrijd. Er werd meteen een ambulance gewaarschuwd, de bewoonster is onderzocht en behandeld in het ziekenhuis. In de uren erna werd de Stationsweg in Herkenbosch afgesloten voor sporenonderzoek.


Drie verdachten
Uit voorlopig onderzoek blijkt dat er sprake is van mogelijk drie overvallers. Vermoedelijk gaat het om drie mannen die bivakmutsen en donkere kleding droegen. Eén van de drie was de leider, hij sprak Nederlands zonder opvallend accent.

We komen heel graag in contact met mensen die vrijdagavond 30 augustus, dus anderhalve week geleden aan de rand van Herkenbosch rond de Stationsweg en de zijstraat daarvan aan de Lispinweg iets afwijkends hebben gezien tussen ongeveer 19.00 uur en 22.00 uur. Veel mensen laten hun hond uit bij die Lispinweg, dus zeker hondenbezitters die daar tussen die tijden waren willen we eigenlijk allemaal spreken.


Sierarden en schilderijen
Een deel van de kunstwerken en sieraden die zijn buitgemaakt werden getoond in Opsporing Verzocht. Ze vertegenwoordigen gezamenlijk een grote financiële waarde. Het zijn echt zeer opvallende spullen, zoals de schilderijen, dit is een selectie maar het zijn voornamelijk portretten, vrij modern. Daarnaast zijn er sieraden, zilverwerk en contant geld weggenomen. Het gaat om meerdere hele aparte broches, armbanden en kettingen.

Als u verdachte zaken zijn opgevallen of aangeboden: bel de tiplijn op 0800-6070. Vindt u het fijner om het gewoon in een mailtje te zetten: dat kan ook, u vindt een tipformulier op de site. Vertrouwelijk of anoniem tippen kan ook.


Fri Aug 30 20:00:00 CEST 2019
Herkenbosch

gezocht