Wageningen - Gezocht - Explosie – Julianastraat – Wageningen

Aan de Julianstraat in Wageningen lieten onbekenden een explosief afgaan bij een woning waarin zich mensen bevonden. Heb jij de verdachten gezien of weet je iets? Neem dan contact met ons op!

De ontploffing vond plaats op dinsdag 21 mei rond 21.00 uur. De bewoonster lag ziek op de bank en had bezoek van enkele familieleden. Ondertussen parkeerden twee mannen aan de zijkant van het huizenblok hun auto. Ze stapten uit en liepen in de richting van de woning. Omdat de gordijnen dicht waren, zag de familie hen niet. Kort daarna schrikte een harde knal de hele buurt op. Er was een explosief afgegaan tegen de voordeur, die door de kracht van de explosie werd vernield. We verdenken de twee mannen hiervan. Ze liepen terug naar hun auto en reden weg. Dit is vermoedelijk een Fiat 500e en is gehuurd.

Mogelijk verband met andere explosie

Het onderzoek naar dit misdrijf is in volle gang. Er is reden om aan te nemen dat deze zaak verband houdt met de brandstichting die een week later plaatsvond aan de Palinggracht in Beuningen. Lees verder.

Potentieel belangrijke getuigen

We zijn op zoek naar drie mogelijk belangrijke getuigen die ons met hun (eventuele) informatie verder kunnen helpen met ons onderzoek. Deze personen zijn kort na de explosie gezien op de parkeerplaats waar de verdachten hadden gestaan. Eén van hen droeg een rood trainingspak.

Vragen

  • Was jij een van de drie personen die na de explosie over de parkeerplaats liepen, waar nét een donkere Fiat 500e was weggereden? Heb je bijvoorbeeld het kenteken gezien of weet je welke stickers er op de auto zaten?
  • De beelden zijn niet duidelijk, maar denk jij in de video onderaan deze pagina toch (een van) de verdachten te herkennen aan bijvoorbeeld de manier van bewegen?
  • Heb jij informatie opgevangen over deze explosie?
  • Beschik jij over camerabeelden van die avond uit de omgeving van de Julianastraat?
  • Heb jij iets verdachts gezien dat met de explosie te maken kan hebben?

Neem dan contact met ons op! Ook als je denkt dat je niet veel bijzonders zag of weet. Dit kan ook anoniem (zie ‘Contact’).

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.


2024232688
Tue May 21 00:00:00 CEST 2024
Wageningen

gezocht