Vught, Veghel, Valkenswaard, Tilburg - Gezocht - Bankhelpdeskfraude met pinfraude - diverse locaties - Oost Brabant

We zijn op zoek naar deze pinner. Hij pleegde op 7 februari pinfraude. Hij doet dat op verschillende locaties in Vught met de bankpas van een 77-jarige man. De pas werd hem met een babbeltruc over bankhelpdeskfraude afhandig gemaakt. Kijk goed naar de foto's en help mee deze oplichter te vinden, want inmiddels weten we dat hij niet alleen in Vught actief is geweest. Wie is hij en waar kunnen we hem vinden?

Op 7 februari wordt de 77-jarige man uit Vught gebeld door een zogenaamde bankhelpdeskmedewerkster. Ze vertelt dat er iemand had geprobeerd een groot geldbedrag van zijn rekening te halen en dat zijn bankpas geblokkeerd moest worden, deze was mogelijk geskimd. Ook weet ze met haar mooie praatjes zijn pincode te ontfutselen. En de man moest zijn bankpas in een envelop doen, een koerier zou deze komen ophalen. Niet veel later verschijnt er inderdaad iemand aan de deur... de zogenaamde koerier van de bank. Een opvallend kenmerk is dat hij een lange grijze jas draagt en hij heeft donkere krullen. Hij neemt de bankpassen in ontvangst en vertrekt dan weer. Aan de Marktveld en aan het Moleneindplein wordt er dan verschillende keren gepind, in totaal zo'n 2.500 euro. De pinfraudeur staat op beeld en zijn signalement komt overeen met de nepkoerier die bij het slachtoffer thuis de bankpassen heeft opgehaald.

Landelijk actief
Uit het politieonderzoek komt vervolgens naar voren dat deze zelfde man op verschillende andere plaatsen in Noord-Brabant én daarbuiten actief is geweest. We hebben aangiftes van soortgelijke oplichtingspraktijken in Veghel, Valkenswaard en Tilburg. Alles bij elkaar maakte hij bijna € 10.000 buit. In Valkenswaard wist hij het slachtoffer zelfs te bewegen om gouden sieraden en een grote hoeveelheid (herdenkings-) muntstukken af te geven. Maar dezelfde oplichter is ook op bewakingsbeelden gezien met gestolen bankpassen in onder andere Putten, Amersfoort en Rotterdam. Wie weet waar hij allemaal nog meer heeft toegeslagen! ?

Gelukkig hebben we goede beelden van deze landelijk opererende oplichter. Er moeten mensen zijn die hem herkennen, dat kan bijna niet anders! Deel je info meteen met de politie.


Wie weet wie deze oplichter is? Kijk eens naar zijn opvallend lange, grijze jas.  Hij heeft een lichte huidskleur, zwart krullend haar en draagt een zwarte muts onder de capuchon van zijn jas. Help mee hem te vinden. Deel je informatie via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of het tipformulier op deze website. Liever anoniem iets doorgeven? Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


2024028831
Wed Feb 07 00:00:00 CET 2024
Vught, Veghel, Valkenswaard, Tilburg

gezocht