Emmen - Gezocht - Politie doet onderzoek naar brandstichting bij coronatestlocatie van GGD in Emmen

De politie doet onderzoek naar een brandstichting op zaterdagavond 20 november, rond 19.30 uur, bij de coronatestlocatie van de GGD aan de Van Schaikweg in Emmen. De verdachte van de brandstichting – vermoedelijk een man – staat op beeld. Herkent u deze persoon of hebt u andere informatie over deze brandstichting? Neem dan contact op met de politie!

De politie neemt de brandstichting zeer serieus en doet uitgebreid onderzoek. Door de brand ontstond er schade aan het pand en waarna deze onbruikbaar was. De GGD moest noodgedwongen uitwijken naar een andere locatie in Meppel. Ook was er tijdens de brand nog een beveiliger in het pand en hij liep door de brand gevaar. Gelukkig hoorde de beveiliger gerommel aan de deur en heeft hij snel ingegrepen. Daardoor is de brand snel ontdekt, waardoor de schade beperkt is gebleven. Door roetdeeltjes en de moest de locatie wel sluiten.

Camerabeelden
De brandstichting en de verdachte staan duidelijk op beeld. Het gaat vermoedelijk om een man die zaterdagavond 20 november rond 19.15 uur komt aanlopen vanaf de Schaikweg uit de richting van de Emmalaan in Emmen. De man heeft een lichte huidskleur en tijdens de brandstichting had hij een donkere muts op. Ook droeg hij een licht mondkapje voor zijn gezicht. Op de beelden is te zien dat hij rustig naar de roldeur loopt. Vlakbij de deur haalt de man iets uit zijn zak en begint met sprenkelen. Daarna steekt hij de brand op verschillende plekken aan. Terwijl het vuur oplaait, loopt de man weer rustig weg. Even verderop kijkt hij nog even of het daadwerkelijk brandt. De politie wil graag weten of iemand deze man herkent. Het beeld is niet heel duidelijk, maar wellicht herkent iemand de manier van bewegen of de lichaamshouding van de man. Het kan ook zijn dat de man met iemand heeft gesproken over zijn actie.
                
Drie voertuigen in de omgeving
Daarnaast zijn we ook op zoek naar mogelijke getuigen. Opvallend is namelijk dat de beveiliger buiten bij de testlocatie, na het ontdekken van de brand, drie auto’s zag staan van het type Volkswagen Golf. Die stonden geparkeerd met de koplampen richting de brandlocatie. Een aantal personen keek naar de brand. Toen de bewaker het vuur had geblust en terugliep, waren deze mensen weg. Het kan zijn dat het getuigen waren, maar het kunnen ook mensen zijn geweest die met de brandstichting te maken hebben. Dus we willen weten wie dat zijn geweest, en de auto’s kunnen dus ook een link naar de dader zijn.

Tips of getuige?
Weet u wie er brand heeft gesticht bij de coronatestlocatie van de GGD in Emmen? Of hebt u andere tips of informatie? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn op 0800-6070 of vul onderstaand tipformulier in. U kunt ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via M. op 0800-7000.

Uitzending Opsporing Verzocht
De camerabeelden op deze pagina zijn op 30 november vertoond in het programma Opsporing Verzocht.


2021318222
Sat Nov 20 19:15:00 CET 2021
Emmen

gezocht