Voorthuizen - Voertuigen in beslag genomen in zaak mensenhandel Voorthuizen

Voorthuizen - Voertuigen in beslag genomen in zaak mensenhandel Voorthuizen

De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie Oost-Nederland heeft verschillende voertuigen in beslag genomen in een onderzoek naar mensenhandel. Eerder werden er al vijf personen aangehouden. Dit was een specifiek, financieel onderzoek.

In eerste instantie zijn er twee personenauto’s van Mercedes en Peugeot in beslag genomen. Daarnaast bleek dat één van de verdachten gebruik maakte van twee voertuigen die op naam van een autobedrijf in Apeldoorn stonden. Deze auto’s werden gebruikt voor het plegen van misdrijven waarvan hij wordt verdacht. Ook deze beide voertuigen werden op donderdag 26 november in Apeldoorn in beslag genomen.


Gedwongen prostitutie

Op dinsdag 1 september 2020 ontving de AVIM van de politie Oost-Nederland een melding met betrekking tot mogelijke mensenhandel in Voorthuizen. Uit deze melding bleek dat er vrouwen gedwongen werden om in de prostitutie te werken, waarbij de vrouwen niet meer de beschikking hadden over hun legitimatiebewijs en mogelijk mishandeld zouden worden.


Direct actie ondernomen

Er werd direct een onderzoek gestart en dezelfde avond kon de politie al vier verdachten aanhouden. Een 28-jarige man uit Beekbergen, 28-jarige man uit Hongarije, 29-jarige man uit Apeldoorn en een 30-jarige vrouw uit Apeldoorn. Twee slachtoffers werden direct in veiligheid gebracht. Niet veel later kon ook de vijfde verdachte, een 23-jarige man uit Apeldoorn, worden aangehouden. Alle vijf de verdachten zitten vast. Uit de verklaringen van beide slachtoffers bleek dat ze ernstig bedreigd werden en onder dwang seksuele handelingen moesten verrichten. Het geld dat ze verdienden moesten ze direct afstaan.


Melden

Herken je zelf signalen van uitbuiting of mensenhandel in je omgeving? Of ben je hier slachtoffer van? Neem dan altijd contact op met de politie. Dit kan volledig anoniem via 0800-7000 of via het algemene nummer 0900-8844. Zoals ook in deze zaak zal er direct actie worden ondernomen.

^SV 2020415103