Leidschendam - Getuigen gezocht van auto- en scooterbranden

Leidschendam - Getuigen gezocht van auto- en scooterbranden

Bij drie verschillende brandjes in Leidschendam raakten in de afgelopen twee nachten in totaal drie auto’s, een scooter en een parkbankje beschadigd. De politie onderzoekt de drie vermoedelijke brandstichtingen en is op zoek naar getuigen.

Autobrand Prins Frederiklaan

Dinsdagavond 27 oktober rond 22.45 uur werd de politie gewaarschuwd dat op de Prins Frederiklaan een geparkeerd staande auto in brand stond. Gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse en zagen dat de brand was overgeslagen op een ernaast geparkeerde auto. Beide voertuigen liepen brandschade op. Voorafgaand aan de brand hoorden enkele getuigen een harde klap. Ook zag een getuige na deze knal een auto wegrijden.


Autobrand Valkhof

Eerder op die dinsdagavond, rond 20.00 uur, kwam bij de politie de melding binnen dat er op de Valkhof een geparkeerde auto in brand stond. Toen agenten hier arriveerden, was de brandweer al aan het blussen. Ook deze brand is vermoedelijk aangestoken.


Scooterbrand Prinsenhof

Een avond eerder, maandagavond 26 oktober, werden agenten rond 20.25 uur gestuurd naar een scooterbrand in het Prinsenhofpark. Ook hier was de brandweer al aan het blussen toen de gewaarschuwde agenten arriveerden. De brandweermensen konden niet meer voorkomen dat de scooter volledig uitbrandde. Bij deze brand, ter hoogte van de kabelbaan, raakte ook een bankje beschadigd door de vlammenzee. Vermoedelijk is ook deze brand aangestoken.


Onderzoek naar branden

De districtsrecherche onderzoekt de drie verschillende branden. Als onderdeel van dit onderzoek zijn of worden onder meer zogenoemde buurtonderzoeken gedaan en camerabeelden bekeken. Tijdens het onderzoek wordt ook gekeken of er een eventueel verband tussen de drie branden bestaat.


Heeft u iets gezien?

In het onderzoek kan de politie uw hulp goed gebruiken. Heeft u iets gezien voor, tijdens of na een van de drie branden die de politie kan helpen in het onderzoek? Of heeft u rondom een van de branden camerabeelden gemaakt? Dan komt de politie graag met u in contact via telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.