Rijswijk - Getuigen gezocht van beroving

Rijswijk - Getuigen gezocht van beroving

De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van een beroving op 23 maart aan de Huis te Landelaan in Rijswijk. Een 53-jarige vrouw uit Den Haag werd daar rond 12:15 uur beroofd van haar fiets.

Het slachtoffer vertelde de politie dat terwijl zij over de Huis te Landelaan fietste, een jonge man haar de weg versperde. Deze man  toonde de vrouw een voorwerp dat op een wapen leek, en zei haar de fiets aan hem te geven. De man ging er vervolgens met de fiets vandoor.

Volgens de vrouw is de verdachte een jongeman van tussen de 14 en 17 jaar oud, met een donkere huidskleur. Hij heeft een normaal postuur en is rond de 1.75 meter lang. Tijdens de beroving droeg hij donkere kleding.

Korte tijd na de beroving kreeg de politie een melding dat er op de Bragastraat in Den Haag iemand een fiets over een hek gooide. Het slachtoffer herkende deze fiets als haar fiets, en heeft deze weer terug gekregen. Het slachtoffer deed aangifte van de beroving.


Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met getuigen van deze beroving of met mensen die op een andere wijze over informatie beschikken. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Belt u dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.