top of page
Proefkoerier.jpg

Het gezicht achter Proefkaas

De wereld van kaas heeft  altijd gefascineerd. Gek is het niet wanneer vader ambulante kaashandelaar is. Vaak vroeg ik hem met hem mee te gaan als mijn brein de connectie met de juiste signalen verloor en de confrontatie met mijn zusters werd opgezocht. Dit is  veranderd. De leeftijd van vijf is veranderd in een volwassen personage.​

Wat doet Proefkaas?

Het internet gebruiken om men samen te brengen. 

Online is Proefkaas actief alsook op zes markten in de provincies Drenthe en Overijssel. Proefkaas.nl is een verlengstuk van De Kaaskoerier, zoals de naam op de markt is. Ik vind het fijn om meer informatie over de kaas te geven, en daar biedt het net een uitgelezen kans voor. Uiteraard ook met de mogelijkheid om te bestellen, om uiteindelijk bij de verkoopwagen op te halen, of thuis te laten bezorgen, misschien wel met mijn supermooie Proefkaas-Bakfiets!

Meer informatie over Kaas

Wat is het verschil tussen de verschillende kaassoorten?

Blauwaderen, Roodbacterie, Witschimmel en harde kazen? De eerste drie vallen onder de noemer...

Kaasplank
Lees meer
Hoe zit het met het vetgehalte in kaas?

Vetgehalte in kaas. Overal staat het bijna op: 30+, 48+, 60+, en zo nog veel meer vetgehaltes dat in kaas schijnt te zitten. Wat houden deze percentages eigenlijk in?

Kaas van de boerderij
Lees meer
Wat is kaas?

Een simpele vraag, maar het antwoord laat zich iets langer omschrijven. Kaas is zo divers dat het lastig uit te leggen wat het nu precies is. 

Parmigiano Reggiano
Lees meer
Kaas en bier

Kaas en bier gaan perfect samen! Het koolzuur in bier en de smeeuigheid van kaas, de combinaties zijn ontelbaar.

Kaas en bier
Lees meer

Heeft u vragen?
Neem gerust contact op: 06 11 85 49 06

bottom of page